ADELAER BREIDT UIT MET RAAD VAN ADVIES: SYLVESTER EIJFFINGER EN BERT PAULI

DAAN REEKERS

01 maart 2021

De Raad van Advies adviseert het bestuur van Adelaer over ontwikkelingen en strategische onderwerpen, met als oogmerk de groei, professionaliteit en digitalisering binnen Adelaer door te voeren.

Aldus CCO Daan Reekers: “Wij zijn erg blij met deze uitbreiding wat Adelaer de vleugels geeft in kennis en ervaring. De heren ondersteunen het MT in het nemen van de juiste beslissingen en strategisch visie en beleid naar de toekomst toe voor Adelaer Group”.  

Sylvester Eijffinger

Sylvester Eijffinger is sinds september 2020 emeritus hoogleraar Financiële Economie in Tilburg en emeritus president van de Tilburg University Society. Daarnaast is hij Jean Monnet hoogleraar Europese Financiële en Monetaire Integratie aan de Tilburg University en gasthoogleraar aan Harvard University. Verder was hij hoogleraar Monetaire Economie (parttime) bij het departement Europese Economische Studies aan het College of Europe, hoogleraar Economisch Beleid bij Humboldt University (parttime) van Berlijn (1996-2000) en hoogleraar Europese Financiële Integratie (parttime) bij de Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (2005-2008).

Sylvester was lid van het Panel van Monetaire Experts van het Europese Parlement ten behoeve van de monetaire dialoog met de Europese Centrale Bank. Tevens was hij lid van de Adviescommissie Toekomst Banken (Commissie Maas), waarvan de adviezen omgezet zijn in een Code Banken en de Commissie Structuur Nederlandse Banken (Commissie Wijffels). Hij is voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Stichting BKR en lid van de Raad van Advies van Banning Advocaten. Sinds september 2020 maakt Sylvester deel uit van de Raad van Advies van de Adelaer Groep.

Bert Pauli

Bert Pauli heeft functies vervuld bij zowel het bedrijfsleven als de overheid. Gedurende 8 jaar was hij gedeputeerde, tevens plv Commissaris van de Koning, van de provincie Noord-Brabant, met onder meer in zijn portefeuille economie, internationalisering en alle deelnemingen en verbonden partijen.

Hij was lid van de Dutch Trade and Investment Board, en plv voorzitter IPO (koepel provincies). In het bedrijfsleven was hij in directie- en bestuursfuncties actief bij diverse grote ondernemingen. Nu is hij o.m. voorzitter RvC van Bernhoven, Eindhoven Engine, Visit Brabant en lid RvT Photon Delta. Daarnaast adviseert hij toonaangevende bedrijven op strategisch gebied, waaronder Adelaer (sinds september 2019).

DAAN REEKERS
MEER WETEN?
NEEM CONTACT OP MET DAAN