CHRISTIAAN WAGENAAR

SENIOR ADVISOR

FINANCIAL ARCHITECTS

Christiaan’s eerste studie was HEAO-MER in Rotterdam dat is afgerond waarna hij aan het werk ging voor Exact software en daarna IBM voor een traineeship. Na een aantal jaar IT is Christiaan overgestapt naar het bankwezen en is Christiaan voor ABN AMRO gaan werken als particulier adviseur voor vermogenden. In deze periode is Christiaan begonnen met een deeltijdstudie fiscaal recht aan de Erasmus Universiteit welke na 5 jaar succesvol werd afgerond.

Tijdens de afronding van fiscaal recht is hij naar de ABN AMRO dochter HBU (Hollandsche Bank-Unie) gegaan alwaar hij via Special Products (fiscale financieringsstructuren) bij het zakelijk kredietverlening werkzaam werd. Bij HBU was hij verantwoordelijk voor de scheepvaart portefeuille toen Deutsche Bank HBU overnam. Binnen Deutsche Bank werd de overstap gemaakt naar de nieuwe opgerichte Lending afdeling Structured Finance – waar hij dan nog 12 jaar werkzaam bleef in meerdere sectoren, maar met de focus op Rotterdamsche bedrijven (en dus bijvoorbeeld off-shore en haven-gerelateerd) om later in de vastgoedfinancieringen actief te zijn.

De laatste jaren was Christiaan samen met een klein team binnen Deutsche Bank in Nederland verantwoordelijk voor een grote portefeuille aan stevige vastgoed deals waar het accent lag op groei van die portefeuille – een hele interessant periode.

Binnen Adelaer zal Christiaan zijn kennis van de vele facetten van de financieringspraktijk kunnen inzetten om de cliënten optimaal te bedienen.

Meer weten?

Neem contact op met CHRISTIAAN