OGENSCHIJNLIJK IS ER NOG NIETS AAN DE HAND, MAAR WIJ HEBBEN HET FUnDAMENT AL GELEGD.

Als financial architects is het ons doel om voor uw specifieke financieringsvraagstuk de beste match te vinden, onder de meest gunstige voorwaarden tegen de scherpste rente.

Onze financial architects hebben jarenlange internationale bancaire ervaring met creatieve financieringsoplossingen. Oplossingen bestaan uit een combinatie van senior debt finance, junior of mezzanine loans, construction finance, bonds en equity partnership. Ondersteunt met software, zoals een Loan Management Systeem en een platform waar we vastgoedfinancieringsproviders (lenders) en zoekende partijen (borrowers) samenbrengen.

Adelaer Financial Architects: Het proces

We brengen uw financieringsbehoefte in kaart aan de hand van een strak proces.

Adelaer werkt voor vastgoedprofessionals, niet voor particulieren. Na de inventarisatie bespreken de adviseur en analist de eerste scan in het ‘greenlight’ comité. Dit doen we één keer per week, volgens het 4-6-8 ogen-principe. Op basis van de gekozen strategie leggen we de casus voor aan een selectie providers. Bij een positieve reactie en globale inschatting van de indicatieve voorwaarden informeren we de klant over de haalbaarheid en globale condities van de casus. Dit deel van het proces is kosteloos.

Als de klant akkoord gaat, sturen we een OTD (opdracht tot dienstverlening), algemene voorwaarde en dienstenwijzer op. Na ondertekening starten we het dossier op. Via ons eigen systeem monitoren we de aanvraag intern met een analist en adviseur. Kwaliteit en optimale transparantie in proces en uitvoering staan voor ons voorop.

Adelaer financial architects als uw partner

Equity partners en mezzanine kredietverstrekkers van over de hele wereld: een wijd spectrum van financieringsoplossingen.

Groot en actief netwerk van private en institutionele investeerders in binnen- en buitenland.

Het volume maakt Adelaer relevant en een gewaardeerde partner van kredietverstrekkers.

Creatief en expertise, via meerdere vastgoeddisciplines, onder één dak.

250 jaar aan vastgoed financierings ervaring.

Platform voor inversteerders en kredietverstrekkers in Europa.

DEBT FINANCE

De wereld van vastgoedfinanciers is sterk veranderd. Naast traditionele banken zijn er veel alternatieve partijen die zich aanbieden om vastgoed te financieren. Adelaer Financial Architects werkt samen met alle Europese en Angelsaksische banken. Daarnaast treden wij op voor institutionele partijen zoals pensioenfondsen, investeringsbanken en investeringsfondsen die ons kozen als betrouwbare vertegenwoordiger met een bewezen trackrecord.

Adelaer werkt open en transparant. Via ons eigen Loan Management Systeem monitoren we de aanvraag intern met een analist en adviseur. De voortgang van het dossier is via het klantenportaal ook inzichtelijk voor de klant (borrower). Zo koppelen we de behoeften van de borrower aan de wensen en ambities van de partijen die wij bereid vinden om te financieren (lenders). Dat biedt openheid, transparantie, snelheid en efficiency in het proces. Kwaliteit van data is key om nationaal en internationaal financierbaar te zijn. Adelaar zegt niet voor niets: “Quality data makes better deals”.

Junior / mezzanine loans

Adelaer bemiddelt ook in zogeheten mezzanine leningen of Junior Loans. Met een mezzanine lening sluit u een extra lening op een bestaande lening en verhoogt daarmee uw leverage. Dit gaat voor de lender tegen een hoger risicoprofiel en daarom zullen de rentes ook hoger zijn. Mocht uw bestaande leningverstrekker deze mezzanine lening niet willen of kunnen verstrekken, kiezen we voor een zogenaamde Junior Loan (senior & mezzanine ineen).

Een dergelijke constructie is bijvoorbeeld interessant als ontwikkelaar, voor bestemmingswijzigingen van gronden of panden om een acquisitie of verbouwing te financieren. Of voor bestaande bouw met een korte WALT of een laag energielabel. Zo kunt u, ondanks dat traditionele partijen het laten afweten, alsnog ondernemen.

Equity PARTnERSHIP

Als debt finance of mezzanine leningen niet volstaan, bemiddelt Adelaer in zogeheten equity partnerships. Wij koppelen u aan een passende equity partner. Professionele equity partijen functioneren vaak als sparringpartner voor pan-Europese of mondiale vastgoedvraagstukken en bieden meerwaarde aan het project. Wij treden namens u op en bedienen meerdere buitenlandse hedgefondsen en family offices om het gezamenlijke succes te vergroten. Zo bent u in staat uw ontwikkelingen zelfs tot 100% te financieren.

PROJECT FINANCE

Er zijn veel meer beleggingsfinanciers dan projectfinanciers. Onder projectfinanciering verstaan wij ontwikkelingsfinanciering tijdens de bouw. De reden waarom er minder projectfinanciers zijn, is omdat buitenlandse partijen vaak niet de lokale kennis en contacten hebben om het proces te runnen als een ontwikkeling verkeerd af loopt.

Toch zij wij in staat om buitenlandse partijen op te laten treden als projectfinanciers. Dit kan (gelukkig) nog bij meerdere partijen rechtstreeks, maar vaak syndiceren wij met een buitenlandse partij de lening met een Nederlandse grootbank. De Nederlandse grootbank treedt op als mede-leningnemer en handelingsagent voor de lening, waarmee met pensioen-, verzekerings- en bancair geld toch kan worden gefinancierd. Meestal tegen betere condities en hogere leverage dan bij traditionele financiering.

BONDS

Adelaer initieert obligatiebemiddeling voor family offices en institutionele partijen. Adelaer helpt haar klanten om geld vrij te maken door middel van een hoge hefboomwerking en financiert hun activa met een mix van de senior lening en obligaties. Deze financieringsstrategie bereikt een hogere hefboomratio en maakt meer cash vrij, terwijl de klant mede-juridisch eigenaar blijft van het object.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN?

Wilt u weten welke financieringsmogelijkheden we voor uw project kunnen bieden?
Neem vrijblijvend contact op met ons team en ontdek de mogelijkheden.