VVE
LENING

LENING VOOR VERENIGING VAN EIGENAREN (VVE)

Bent u als Vereniging van Eigenaren (VvE) van plan een renovatie of verduurzamingsproject door te voeren? Het komt vaak voor dat VvE’s niet over voldoende budget beschikken om deze werkzaamheden door te voeren. Dan biedt een VvE-lening het antwoord.

Adelaer heeft vanaf 2020 succesvol de introductie in Nederland verzorgt voor VVE leningen die verstrekt worden door Ten31 bank uit Duitsland.

Door deze succesvolle introductie en de recente mogelijkheid om als VVE rechtstreeks een lening aan te vragen bij TEN31 bank heeft Adelaer besloten om vanaf 1 januari 2024 geen aanvraag voor VVE leningen in behandeling te nemen, maar u rechtstreeks in contact te brengen met TEN31 Bank AG.

WAT IS EEN VVE?

Een Vereniging van Eigenaren is een organisatie die wordt opgericht door de eigenaren van een gebouw dat is onderverdeeld in meerdere appartementen of units. De VvE is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het gemeenschappelijke gedeelte van het gebouw.

WAAROM EEN VVE-LENING?

Vanaf 1 januari 2018 moet elke Vereniging van Eigenaren een verplichte reservering maken voor groot onderhoud, renovaties of verduurzaming. Het komt echter vaak voor dat, zelfs met een zorgvuldige planning, een VvE niet voldoende reserves heeft voor geplande werkzaamheden. Een oplossing om deze projecten te financieren is door middel van het afsluiten van een VvE-lening.

EEN VVE-LENING VIA GESPECIALISEERDE BANK TEN31

Adelaer heeft hiervoor de juiste oplossing in Nederland geïntroduceerd: de VvE Lening van TEN31 Bank. TEN31 is een in München gevestigde bank gespecialiseerd in het beheren van VvE gelden en het verstrekken van leningen aan VvE’s.
TEN31 Bank vindt zijn oorsprong in de Duitse WEG Bank AG, een van de grootste familiebedrijven in vastgoedbeheer. Het dagelijks beheer van vastgoed gaf aanleiding tot het idee van een gespecialiseerde bank: van de woningbranche voor de woningbranche.

Inmiddels zijn zij ook zelf actief in Nederland, waar zij optreden als de eerste gespecialiseerde bank voor de VvE voor leningen enerzijds, maar ook voor spaarrekeningen.

VOORDELIGE VOORWAARDEN VVE-LENING

VvE’s krijgen de mogelijkheid om namens hun leden een lening af te sluiten bij TEN31. Dit is voor elke VvE mogelijk, ook een combinatie van woningen, winkels en kantoren.
Voor de lening bij TEN31 gelden voordelige voorwaarden:

  • Er wordt geen onderpand, garantie of verpanding gevraagd.
  • Er wordt gekeken naar de financiële gezondheid van de VvE en niet naar de financiële situatie van de individuele leden van de VvE.
  • Er is geen verplichting om de VvE- bankrekening over te sluiten.

VRIJBLIJVEND CONTACT OPNEMEN?

Wilt u weten of uw vereniging van eigenaren in aanmerking komt voor een lening?
Neem vrijblijvend contact op het team van TEN31 Bank AG en ontdek de mogelijkheden.